Géants des Ardennes

26/08/2023

Géants des Ardennes

Op zaterdag 26 augustus schotelt de Proximus Cycling Challenge jou opnieuw een onvervalste Ardennenklassieker voor: Géants des Ardennes! Vanuit de startplaats in Angleur vertrekken er drie tochten (84 km – 116 km – 161 km) speciaal voor wielerliefhebbers die niet bang zijn van het betere klimwerk. Géants des Ardennes heeft zijn naam niet gestolen: tijdens deze toertocht staan de mooiste Ardense hellingen op het menu, samen met enkele onbekende pareltjes!

De ideale afsluiter van jouw zomerseizoen!

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Géants des Ardennes. Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen. Bekijk hier de ‘best-off’ van de Géants des Ardennes 2022.

Ontdek het parcours

Wij bieden 3 afstanden aan – 161 km, 116 km en 84 km – met telkens tal van bekende en minder bekende hellingen. Onze fietsspecialist zet de hoogtepunten even voor jou op een rij:

Côte de Chambralles: deze beruchte helling is aanwezig in alle afstanden en zal je klimvaardigheden tot het uiterste testen. Met een lengte van anderhalve kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5% (met pieken tot 15%), is dit een uitdagende beklimming.

Côte de Niaster: deze klim van 2 kilometer (lange en middellange afstand) heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Het bochtig karakter zorgt voor flink variërende stijgingspercentages ; een mooie uitdaging voor veel fietsers.

Heimwee naar de Alpen? Dan is de Côte de Xhierfomont (langste afstand) vast iets voor jou! Met 4 haarspeldbochten kort na elkaar lijkt het alsfo je terug in de bergen bent. Ook technisch een mooie uitdaging!

Na een succesvolle intrede in het parcours vorig jaar, trekt de langste afstand opnieuw over de Mur de Durbuy. Deze helling werd bekend als decor voor de koninginnenrit in de Ronde van België en is 1,3 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%. De eerste 600 meter zijn de pittigste, met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en een piek van 17%.

De Ry D’Oneux is een echte tempoklim: over een lengte van 4 km overbrug je 171 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4%. Een heerlijke beklimming door de bossen van Esneux. Deze helling is opgenomen in de 3 afstandenn.

De Côte de Dolembreux, Côte de Chaply en Côte de Fays zorgen voor pit in het middellange (116 km) en korte (84 km) parcours. Ook wie kiest voor minder kilometers zal op Géants des Ardennes geen hoogtemeters tekort komen.

De GPX-bestanden van het parcours zullen een week voor het evenement online beschikbaar zijn.

Er is keuze uit 3 afstanden:

 • 84 km (1403 hoogtemeters)
 • 116 km (2063 hoogtemeters)
 • 161 km (2672 hoogtemeters)

84 km
Start & finish: Angleur

Côte de Dolembreux

Côte de Chaply

Côte de Fays

Côte de Chambralles

Côte d'Anthisnes

Côte du Ry d'Oneux

Mur de Strivay

Côte de l'Hôpital

116 km
Start & finish: Angleur

Côte de Dolembreux

Côte de Chaply

Côte de Fays

Côte de Chambralles

Côte de Niaster

Côte de Warmonfosse

Côte de Saint-Roch

Côte d'Anthisnes

Côte du Ry d'Oneux

Mur de Strivay

Côte de l'Hôpital

161 km
Start & finish: Angleur

Côte de Dolembreux

Côte de Chaply

Côte de Fays

Côte de Chambralles

Côte de Niaster

Côte de Warmonfosse

Côte de Xhierfomont

Côte de Chevron

Mur de Durbuy

Col de Jennerete Bende

Côte d'Anthisnes

Côte du Ry d'Oneux

Mur de Strivay

Côte de l'Hôpital

Proximus Family Rides

Het hoeft niet altijd alleen maar rond de koersfiets te draaien. Op de Fietsdodentocht voorzien we een aangepast aanbod voor gezinnen met kinderen en enthousiastelingen die graag op pad gaan met de e-bike. Voor de kleinsten onder ons voorzien we op de tocht van zo’n 15 kilometer vol animo. Op de start- en aankomstsite kunnen ze onder begeleiding hun fietsvaardigheden testen op een behendigheidsparcours.

Wie er liever met de e-bike op uit trekt, kan zijn of haar hart ophalen op de tochten van 35 of 60 kilometer. Op de tussenstop sterken we de innerlijke mens met een lekker biertje. Is de batterij bijna leeg? Op de bevoorrading voorzien we oplaadpunten.

Online inschrijven (t.e.m. vrijdag 25 augustus 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je de verschillende tarieven voor Géants des Ardennes.

Afstanden

Tarief tot en met 14/08

Tarief na 14/08

84 km

€ 15

€ 18

116 km

€ 17

€ 20

161 km

€ 19

€ 22

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in voor 15/08/2023, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand in Angleur is geopend op zaterdag 26 augustus 2023:

 • 161 km : 7u30 – 09u30
 • 116 km : 7u30 – 10u00
 • 84 km : 7u30 – 11u00

Groepsinschrijvingen (t.e.m. maandag 14 augustus – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met maandag 14 augustus

Praktische info

Wij voorzien voldoende parking in de onmiddellijke omgeving van start- en aankomst:

 • Parking Country Hall, Allée du Bol d’Air 13, 4031 Angleur
 • Parking EVS, Rue de Bois Saint-Jean 13, 4102 Seraing


Opgelet :
wildparkeren wordt beboet ! Route du Condroz is GEEN parking !

Start/finishlocatie

Country Hall de Liège
Allée du Bol d’Air 13
4031 Angleur

Starturen :

 • 161 km : tussen 07u30 – 09u30
 • 116 km : tussen 07u30 – 10u00
 • 84 km : tussen 07u30 – 11u00

 
Officiële sluiting finish: 17u30

 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost
 • Gratis koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een gezellige après bike na de finish

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand op geopend op zaterdag 26 augustus 2023:

 • 161 km : tussen 07u30 – 09u30
 • 116 km : tussen 07u30 – 10u00
 • 84 km : tussen 07u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 161 km: 3 bevoorradingsposten
 • 116 km: 2 bevoorradingsposten
 • 84 km: 1 bevoorradingspost


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Kleedkamers en douches vind je in Centre Sportif bij start & finish.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Daarna kan je nagenieten van je rit op onze gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via de toeristische dienst: www.visitezliege.be

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 16 augustus 2023 contact op met info@peloton.be.

Wil je wisselen naar een kortere afstand? Neem dan ten laatste op 16 augustus contact om met info@peloton.be.

Wil je wisselen naar een langere afstand? Kom ter plaatse naar de infodesk en wij helpen je verder. Je kan het verschil ter plaatse bijbetalen.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.